Relinen met roterende spray kop of borstel

Het relinen van de standleiding is uitermate geschikt als alternatief voor het vervangen van standleidingen. Standleidingen die minder goed bereikbaar zijn, worden door relinen vaak binnen één dag al gerenoveerd. Door het spuiten van een specifieke coating in de bestaande standleiding, wordt er een compleet nieuwe binnenwand in de standleiding gecreëerd. De standleiding is na het relinen weer als nieuw. 

Relinen met roterende spray kop of borstel

Om rioolleidingen te renoveren door te relinen maakt R. van der Wal Riooltechniek gebruik van twee methodes. De spraytechniek is op basis van een roterende kop met rietjes, de afstandhouders en de tweede methode is een borsteltechniek. Beide methodes zijn efficiënt en hebben hun eigen voordelen.

R. van der Wal Riooltechniek gebruikt de spraytechniek met roterende kop bij verticale buizen, bijvoorbeeld bij het relinen van hemelwaterafvoer waarbij er geen andere aansluitingen op de buis aanwezig zijn. Het voordeel van deze methode is dat na drie lagen van in totaal 3 mm de buis weer als nieuw is.

De borsteltechniek gebruikt R. van der Wal Riooltechniek vooral bij buizen, waar rondingen, hoeken en beschadigingen extra aandacht behoeven. Bij deze methode zijn er meer lagen over elkaar nodig, gemiddeld 6-10 lagen. Door de coating zeer dun aan te brengen kan er uiterst zorgvuldig worden gewerkt en is de buis weer als nieuw. Dankzij de borstel worden alle hoeken en ander aansluitingen op de buizen zorgvuldig meegenomen.

De borsteltechniek is uitermate efficiënt voor ook de moeilijker bereikbare plekken

Coating

De coating heeft een zeer korte droogtijd en is geschikt voor alle type buismaterialen, zoals de gebruikelijke kunststofsoorten, maar ook beton, vezelcement, gres en alle metalen. De speciale kop waarmee de coating wordt aangebracht, zorgt voor een perfecte hechting van de coating op het volledige oppervlak van de buis. In Nederland zijn er twee bedrijven die gecertificeerd zijn om te kunnen werken met de borstelmethode. Een van deze bedrijven R. van der Wal Riooltechniek.