Wat is relinen?

Relinen is een uitermate geschikte techniek om ventilatiekanalen luchtdicht te maken of verouderde kanalen te herstellen. Door middel van relinen hoeven de kanalen niet vervangen te worden en kunnen ze na de behandeling weer jaren mee.

Mechanische ventilatie
Is er nog geen mechanische ventilatie in uw gebouw? Dan is relining ideaal om de bestaande kanalen luchtdicht te maken en te gebruiken. Mechanisch ventilatie wordt steeds meer toegepast bij gestapelde bouw in verband met verduurzaming van woningen. Een aantal belangrijke voorwaarden van mechanisch ventilatie zijn onder andere goed aangelegde afvoerkanalen. Het systeem moet brandwerend en luchtdicht zijn, maar ook makkelijk te reinigen om toekomstige problemen te voorkomen. Op deze manier is er geen ongewenst energieverlies.

Waarom relinen?
R. van der Wal Relining voert het relinen uit middels een innovatieve oplossing. Door relinen met Relinotech liners ontstaat er een nieuwe binnenvoering in de aangelegde rookkanalen en is het systeem luchtdicht en brandwerend. Dit is getest en gecertificeerd (Kiwa keurmerk certificaat 1318, zweden). Dankzij de nieuwe binnenvoering is de afvoer altijd gemakkelijk te reinigen. Een groot voordeel van relinen is dat er geen hak- en breekwerk nodig is en er minimale overlast is.

Door relining investeert u minimaal en heeft u gegarandeerd een langere levensduur van de kanalen.

We relinen met Relinotech liners / kousen die speciaal ontwikkeld zijn voor ventilatiesystemen. De liner bevat een textiel buitenlaag en heeft inwendig een glasvezelcomposiet met op water gebaseerde thermo hardende hars. Een gerelined MV kanaal hoeft niet gesaneerd te worden, en kan gereinigd worden.

Team
Onze monteurs zijn in vaste dienst en werken al jaren samen in teamverband. Dat zorgt voor een stabiele werkwijze waardoor bewoners en projectleiders geen omkijken hebben als wij werken aan het luchtkanalen. Met onze app kunnen we tijdig alle bewoners ten alle tijden informeren zonder de oudere generatie uit te sluiten. Communicatie is het toverwoord rond grote relining renovatieprojecten.